zirka-kitayskogo-tenisu-zvinuvatila-kolishnogo-lidera-komunistichnoyi-partiyi-v-seksualnomu-nasilstvi

Зірка китайського тенісу звинуватила колишнього лідера Комуністичної партії Китаю в сексуальному насильстві

 • 26413 переглядiв

КИЇВ. 18 листопада. УНН. 35-річна Пен Шуай, колишня чемпіонка Вімблдону та Відкритого чемпіонату Франції в парному розряді, звинуватила віце-прем'єра КНР у відставці Чжан Гаолі в сексуальному насильстві. Про це пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Зі звинуваченнями Пен виступила два тижні тому. Тоді вона розповіла, що її змусили до сексуального зв'язку із Чжаном Гаолі, стосунки з яким тривали кілька років. Згодом цей пост із сайту Weibo швидко видалили, а сама спортсменка перестала з'являтися на публіці.

У Китаї досі зберігають мовчання. Викриття, з якими спочатку виступила Пен Шуай, стали першим випадком публічного звинувачення у сексуальному насильстві представника вищого керівництва Комуністичної партії КНР.

У WTA заявили, що до звинувачень на адресу китайського політика слід поставитися з усією серйозністю та провести розслідування.

Стурбованість долею Шуай також висловлювали перша ракетка світу Новак Джокович, японська тенісистка Наомі Осака та інші спортсмени.

Довідка

Пен Шуай – китайська професійна тенісистка, колишня перша ракетка світу у парному рейтингу, неодноразова переможниця турнірів WTA. Нині їй 35 років. У 2013 році вона здобула перемогу у парному розряді на Вімблдоні, а у 2014 році – на Відкритому чемпіонаті Франції.

Українські Національні Новини

Новини Світу