zitknennya-palestinskoyi-politsiyi-z-boyovikami-na-zakhidnomu-berezi-odna-lyudina-vbita

Зіткнення палестинської поліції з бойовиками на Західному березі: одна людина вбита

 • 186379 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Палестинські бойовики зіткнулися з силами безпеки Палестинської автономії на окупованому Західному березі у вівторок, і одна людина була вбита в ході сутичок, які спалахнули після арешту двох бойовиків. Про це інформує агенство Wafa, передає УНН.

Деталі

Ісламістське бойове угруповання ХАМАС, суперник Палестинської адміністрації (ПА), що підтримується Заходом, заявило, що ПА заарештувала одного зі своїх високопоставлених членів, розшукуваних Ізраїлем, і ще одного бойовика в місті Наблус.

У ПА заявили, що причину їхнього арешту буде опубліковано пізніше.

ПА піддалася критиці з боку Ізраїлю та США за те, що вона недостатньо зробила для приборкання бойовиків в опорних пунктах, таких як Наблус та сусіднє місто Дженін.

Зіткнення спалахнули в обох містах відразу. За словами очевидців, у штаб-квартирі ПА у Дженіні пролунали постріли. Магазини закрилися, а Національний університет Ан-Наджа наказав студентам залишатися вдома.

За словами очевидців, поліцейські застосували сльозогінний газ проти молодих людей, які кидали каміння.

Доповнення

Насильство на Західному березі різко зросло останніми місяцями після того, як Ізраїль посилив рейди на територію після серії смертоносних вуличних нападів палестинців в Ізраїлі.

Лідери ПА заявили, що ізраїльські вторгнення послаблюють її правління, тоді як Ізраїль заявляє, що він має діяти там, щоб запобігти новим нападам, і зажадав від ПА розправитися з бойовиками.

Очікувалося, що прем'єр-міністр Ізраїлю Яїр Лапід обговорить Західний берег із королем Йорданії Абдаллою, коли вони зустрінуться у вівторок у Нью-Йорку у кулуарах Генеральної Асамблеї ООН.

Спонсоровані США переговори з Ізраїлем про державність Палестини провалилися у 2014 році. З того часу довіра до ПА всередині країни пішла на спад, а лідери ХАМАС регулярно закликають бойовиків на Західному березі посилити атаки на Ізраїль.

Палестинська адміністрація має обмежене самоврядування на окупованому Ізраїлем Західному березі. ХАМАС править Газою, яку він захопив у палестинського президента Махмуда Аббаса під час нетривалої громадянської війни 2007 року.

Українські Національні Новини

Новини Світу