zlivav-dani-schodo-peremischennya-zsu-v-zaporizhzhi-spiymali-rosiyskogo-lotchika-shpiguna

Підозрюють у шпигунстві: в Запоріжжі спіймали російського льотчика

 • 234779 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. В Запоріжжі спіймали російського льотчика, якого підозрюють у шпигунстві. За даними слідства, він "зливав" інформацію про переміщення ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, інформує УНН.

Деталі

Підозрюваний був викритий під час проведення спецоперації щодо виявлення ворожих елементів з-поміж громадян російської федерації, які заїхали на територію України напередодні російського вторгнення. Операція проводилась спільно з управлінням міграційної поліції ГУНП у Запорізькій області.

Цитата

"8 лютого 2022 року російський льотчик приїхав до України. Після початку російської агресії він почав переховуватися, а його мати розповідала всім, що понад рік не бачила сина. Зловмисник розповідав, що він пенсіонер цивільної авіації, хоча працівники ДБР здобули безперечні докази щодо його належності до російської армії", - йдеться в повідомленні.

Доповнення 

Більше того, зібрані дані можуть свідчити про те, що росіянин заїхав до України, щоб займатися диверсійно-розвідувальною діяльністю та корегувати вогонь військових рф по об'єктах стратегічного значення Збройних сил України та територіальної оборони. Також він "зливав" дані щодо їх переміщення, розташування блок постів та дислокації батальонів. 

Після завершення всіх юридичних процедур він буде переданий СБУ.

Нагадаємо 

В Ізюмі затримали Євгена Брюханова, який один із перших почав співпрацювати з російськими окупантами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП