zlivav-rozviddani-pro-oboronu-kiyeva-sbu-zatrimala-zradnika

"Зливав” розвіддані про оборону Києва: СБУ затримала зрадника

 • 1178405 переглядiв

КИЇВ. 3 травня. УНН. У ході спецоперації у Києві та Донецькій області правоохоронці затримали злочинця, який передавав ворогу дані базування Сил оборони у столиці, повідомляє УНН з посиланням на інформацію СБУ у Telegram.

Деталі

Поплічником росіян виявився мешканець столиці, який на початку повномасштабного вторгнення збирав для ворога інформацію про місця розташування Сил оборони у місті. Задля цього злочинець об’їжджав вулиці та вивчав обстановку поблизу українських військових об’єктів.

Отримані дані він надсилав через підконтрольний російській спецслужбі чат-бот у Telegram.

Аби уникнути відповідальності, фігурант мобілізувався до лав одного з підрозділів ЗСУ, який задіяний на Авдіївському напрямку.

Проте співробітники СБУ викрили злочинця вчасно, поетапно задокументувавши факти порушення закону і затримавши його в одному з фронтових міст регіону.

У результаті обшуку затриманого було виявлено мобільний телефон з доказами передачі агресору даних.

Додатково

Наразі слідчі СБУ повідомили злочинцю про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Підозрюваний перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Заходи з викриття зрадника проводили кіберфахівці СБУ за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Центрального регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові затримали прокурора, який вимагав гроші за "поштовх" у розслідуванні злочинів

Українські Національні Новини

Кримінал та НП