zlovmisniki-nezakonno-vigotovlyali-zbroyu-i-prodavali-yiyi-u-kriminalni-kola

Зловмисники незаконно виготовляли зброю і продавали її у кримінальні кола

 • 14166 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. У Дніпропетровській області Служба безпеки України блокувала незаконне виготовлення і збут вогнепальної зброї та боєприпасів, які потім зловмисники продавали представникам кримінальних кіл. Про це повідомляє УНН, посилаючись на прес-центр СБУ.

За даними спецслужби, група, до складу якої, зокрема, входив раніше засуджений житель регіону, облаштувала у власних квартирах та гаражних приміщеннях місця для зберігання та виробництва засобів ураження. А готову продукцію реалізовували представникам кримінальних кіл.

У ході санкціонованих слідчих дій правоохоронці вилучили за місцями проживання та у гаражах фігурантів пластид, тротил та порох загальною вагою півкілограма, дві гранати РГД-5 та Ф-1, чотири постріли осколкові гранатометні, карабін "Сайга", два пістолети Макарова та BLOW, чотири револьвери, шість запалів до ручних гранат.

Також знайшли 280 набоїв різного калібру, два пристрої для безшумової стрільби, магазини до автомата Калашникова, автоматичного пістолета АПС, пістолета-кулемета Скорпіон, пістолетів ТТ та Макарова, частини до зброї та боєприпасів.

Вилучені речові докази направили на експертизу.

Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмисникам про підозру в скоєнні злочину та обрання їм запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами – ред.), тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, СБУ заблокувала потужний канал незаконного обігу вогнепальної зброї.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП