zmenshennya-dotatsiy-pfu-u-2017-rotsi-mozhe-buti-povyazane-iz-torishnimi-rozrakhunkami-schodo-subsidiy-nardep

Зменшення дотацій ПФУ у 2017 році може бути пов'язане із торішніми розрахунками щодо субсидій - нардеп

 • 13282 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Зменшення дотацій Пенсійного фонду у 2017 році може бути пов'язане із неправильними розрахунками надання субсидій у минулому році. Про це в ексклюзивному коментарі УНН повідомив народний депутат - член комітету ВР з питань соціальної політики Сергій Куніцин.

"Ми на комітеті заслуховували ситуацію з субсидіями, там дійсно ситуація дуже цікава - є області, з яким по мільярду, а то й більше повертались субсидій у минулому році. Як можна так назвати, щоб, наприклад, з Донецької області близько 1,1 млрд грн повернулось до бюджету? Як можна було так рахувати субсидії? Наскільки мені відомо, уряд відпрацьовував ситуацію по субсидіях, може, ці 4 млрд грн зменшення (дотації ПФУ - ред.) пов'язані з цим", - сказав С.Куніцин.

Він зазначив, що збільшення фінансування ПФУ з держбюджету майже на 30 млрд грн позитивний крок уряду, адже дефіцит бюджету ПФ складав, за його словами, майже 180 млрд грн.

"Не годиться, що з бюджету України ми стільки грошей віддаємо в ПФ. Добре що вже майже 30 млрд грн виділили, хоть щось роблять", - сказав С.Куніцин.

Українські Національні Новини

Політика