zmi-diznalisya-pro-mozhlivu-uchast-u-eskalatsiyi-na-maydani-pidrozdilu-gru-rf-chepigi

ЗМІ дізналися про можливу участь у ескалації на Майдані підрозділу ГРУ РФ Чепіги

 • 12127 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Підрозділ полковника спецназу ГРУ РФ Анатолія Чепіги під час Революції Переваги могло знаходиться в Києві і брати активну участь в ескалації подій на Майдані. Про це Guildhall повідомило власне джерело в Державній прикордонній службі України, передає УНН.

"У Державній прикордонній службі, на жаль, немає прямих доказів перебування полковника спецназу ГРУ РФ Анатолія Чепіги в Україні під час подій Революції Переваги", - повідомили в ДПСУ.

У той же час, джерело підтвердило, що полковник Анатолій Чепіга міг бути учасником кривавих подій на Майдані, так як підрозділи спецназу ГРУ РФ в період з січня по лютий 2014 року перебували в Україні і брали активну участь в ескалації процесів Революції Переваги.

"За нашою інформацією, підрозділи російського спецназу з січня по лютий (2014 року - ред.) Перебували в Києві і проживали в окремому будинку на базі" Альфи ". Полковник Анатолій Чепіга, ймовірно, був в їх числі, але точно встановити ми цього не можемо, так як за вказівкою тодішнього керівництва країни, по прибуттю, російські спецназівці не проходили прикордонного контролю, або будь-яких оглядів. Спецназ ГРУ РФ брав активну участь у протиправних діях проти учасників Революції, після чого, під виглядом українських правоохоронців в иехал на територію Криму ", - повідомило джерело в Держприкордонслужбі України.

Видання зазначає, що раніше цю інформацію підтвердив екс-керівник Головного управління розвідки України генерал-лейтенант Олександр Скіпальський.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП