zmi-golovi-mzs-krayin-yes-domovilisya-pidgotuvati-novi-sanktsiyi-proti-rosiyi

ЗМІ: голови МЗС країн ЄС домовилися підготувати нові санкції проти Росії

 • 15046 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. У понеділок міністри закордонних справ Європейського союзу домовилися підготувати санкції стосовно чотирьох високопоставлених російських чиновників у відповідь на арешт і ув'язнення опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляє Reuters з посиланням на слова двох дипломатів ЄС, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що під час зустрічі 27 міністрів закордонних справ блоку імена людей з нового санкційного списку не обговорювалися.

Водночас, за словами джерел агентства, заходи нібито торкнуться голови Слідчого комітету Росії, який займається розслідуванням великих злочинів, голови в'язниці (ФСВП), голови національної гвардії Росії (Росгвардії) і генерального прокурора.

Що було раніше

Як стало відомо ЗМІ напередодні, під час зустрічі голів дипломатичних відомств країн ЄС у понеділок, 22 лютого, голови МЗС мали обговорити нові санкції проти російської влади через судовий процес, у результаті якого для опозиційного політика Олексія Навального умовний термін покарання був замінений на реальний.

Окрім того, раніше сьогодні голова МЗС ФРН Гайко Маас повідомив, що Німеччина виступає за підготовку нових санкцій ЄС проти Російської Федерації у зв'язку з засудженням опозиціонера Олексія Навального.

Контекст

2 лютого суд змінив Навальному умовне покарання у справі “Ів Роше” на реальний термін.

У середу, 17 лютого, ЄСПЛ ухвалив рішення, що російська влада повинна негайно звільнити опозиціонера Олексія Навального відповідно до правила 39 Регламенту суду — про застосування забезпечувальних заходів. Голова Мін’юсту РФ Костянтин Чуйченко вимогу ЄСПЛ назвав необгрунтованою, неправомірною, а також свідомо неможливою.

Після цього, 20 лютого, Мосміськсуд залишив в силі рішення суду першої інстанції замінити російському опозиційному політику Олексію Навальному умовний термін позбавлення волі на реальний у справі “Ів Роше”, при цьому зарахувавши до терміну час, проведений ним під домашнім арештом.

Українські Національні Новини

Новини Світу