zmi-kerivnitstvo-facebook-prodavalo-i-obminyuvati-osobisti-dani-koristuvachiv

ЗМІ: керівництво Facebook продавало і обмінювати особисті дані користувачів

 • 8742 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Глава Facebook Марк Цукерберг використав особисті дані людей, зареєстрованих в соціальній мережі, як розмінну монету в боротьбі за збагачення і лідерство на ринку. Про це повідомляє УНН з посиланням на NBC.

З таким твердженням виступив у вівторок телеканал NBC, якому вдалося отримати доступ до 4 тисяч сторінок документів.

За його даними, глава соціальної мережі допускав вчинення взаємовигідних угод з іншими компаніями, одним з пунктів яких могло бути надання доступу до особистих даних користувачів Facebook.

Телеканал наголошує, що такі операції здійснювалися на тлі неодноразових заяв Цукерберга про те, що одна з головних задач, що стоять перед компанією, полягає "забезпечення збереження інформації про особисте життя користувачів".

Документи, які опинилися в розпорядженні телеканалу, датовані 2011-2015 роками.

Як інформує NBC, Facebook свого часу пішов на угоду з Amazon, в рамках якої надав компанії підприємця Джеффа Безоса "розширений доступ до даних користувачів" за те, що вона вкладала кошти в рекламу в соціальній мережі, а також пішла з нею на співпрацю при запуску свого смартфона Fire.

На думку телеканалу, керівництво соціальної мережі застосовувало "кілька способів вимагати від сторонніх компаній компенсації" за доступ до даних своїх користувачів. Йдеться "як про прямі грошові виплати, так і про рекламних вкладеннях і обміні даними".

Нагадаємо, Уповноважений з питань конфіденційності Нової Зеландії Джон Едвардс назвав адміністрацію компанії Facebook "морально збанкрутілими патологічними брехунами".

Українські Національні Новини

Новини Світу