zmi-naftogaz-zvernetsya-zi-skargoyu-do-yevrokomisiyi-schodo-pivnichnogo-potoku-2

ЗМІ: "Нафтогаз" звернеться зі скаргою до Єврокомісії щодо "Північного потоку-2"

 • 10561 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. До кінця квітня українська НАК "Нафтогаз України" подасть в Європейську комісію скаргу проти російського "Газпрому", який, імовірно, зловживає своїми ринковими позиціями. Про це повідомляє міжнародне профільне видання ICIS, передає УНН.

Партнери юрфірми Wikborg Rein зі штаб-квартирою в Осло, Даг М'яаланд і Адне Хага повідомили ICIS, що НАК "Нафтогаз" закличе Генеральний директорат з питань конкуренції Єврокомісії провести розслідування стосовно "Північного потоку-2" як щодо "хижої інвестиції".

Також компанія спробує довести, що "Газпром" повинен бути вивчений на предмет можливого зловживання своєю позицією на ринках ЄС.

З юридичної точки зору, для того, щоб вважатися "хижою", операція повинна виключати можливість існування конкуренції, щоб можна було отримувати монополістичний прибуток.

"Газпром" наполягає на тому, що проект "Північний потік-2" допоможе ЄС поліпшити безпеку поставок газу, підтримати кліматичні цілі і зміцнити внутрішній ринок.

Партнери юрфірми Wikborg Rein сказали, що можна подати заявку на припинення "Північного потоку-2" до завершення розслідування.

Як повідомляв УНН, компанія Nord Stream 2, яка займається проектом "Північний потік-2", вирішила судитися з ЄС через внесених змін в газову директиву.

Українські Національні Новини

Політика