zmi-nazvali-ymovirnogo-nastupnika-volkera

ЗМІ назвали ймовірного наступника Волкера

 • 13135 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Наступником Курта Волкера на посаді спецпредставника Державного департаменту США з питань України може стати 72-річний Майкл Костів. Про це з посиланням на джерела повідомляє "Дзеркало тижня", передає УНН.

"За даними наших високопоставлених американських джерел, у Вашингтоні прийняли рішення призначити Майкла Костіва на посаду посла Сполучених Штатів в Україні. Але після відставки спецпредставника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера, кандидатуру Костіва розглядають як нового спецпредставника. Нині тривають консультації", - пише видання.

У статті зазначається, що якщо для призначення на посаду спецпредставника необхідний лише підпис американського держсекретаря, то процедура призначення посла потребує затвердження Сенатом США. "І тут для Костіва можуть виникнути певні складності", - йдеться у публікації.

72-річний Майкл Костів протягом десяти років працював у ЦРУ.

Нагадаємо, Волкер, який пішов з посади спецпредставника щодо України минулого тижня, у четвер, 3 жовтня, виступив на закритому засіданні перед трьома комітетами Палати представників Конгресу США щодо ймовірного тиску президента США Дональда Трампа на Україну щодо проведення розслідування стосовно політичного опонента Джо Байдена.

Українські Національні Новини

Політика