zmi-opublikovala-video-de-vidno-yak-mogli-khovati-tilo-khashogdzhi

ЗМІ опубліковали відео де видно як могли ховати тіло Хашоґджі

 • 10975 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. Телекомпанія Al Jazeera опублікувала відео з камер відеоспостереження, які зняли, як в день вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоґджі в резиденцію генерального консула Саудівської Аравії невідомі заносять великі непрозорі пакети. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт видання.

На кадрах ролика можна побачити, як до будівлі резиденції генерального консула в Стамбулі під'їжджає автомобіль. Після цього на відео видно, що невідомі несуть пакети, в яких, згідно з турецькими ЗМІ, могли міститися частини тіла журналіста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опубліковано останні слова журналіста Хашоґджі перед смертю

Нагадаємо, журналіст, оглядач і письменник зі Саудівської Аравії Джамаль Хашоґджі відомий критичними висловлюваннями щодо нинішньої політики Ер-Ріяда. У 2017 році він покинув батьківщину і оселився в США. Журналіст на постійній основі писав статті для The Washington Post, в яких аналізував ситуацію в Саудівській Аравії і зовнішню політику країни, не замовчуючи проблемні аспекти діяльності влади та критикуючи Ер-Ріяд. 2 жовтня стало відомо, що Хашоґджі відправився в генконсульство Саудівської Аравії у Стамбулі для оформлення документів, і відтоді не виходив на зв’язок.

Пізніше турецькі ЗМІ повідомляли, що журналіста катували і обезголовили. Влада Саудівської Аравії тільки після 20 жовтня визнала, що журналіста вбили під час бійки. Пізніше генпрокурор країни підтвердив, що вбивство було навмисним.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП