zmi-partiya-dzhonsona-rozglyadaye-mozhlivu-zaminu-premyeru

ЗМІ: партія Джонсона розглядає можливу заміну прем'єру

 • 9684 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Правляча Консервативна партія Великої Британії підшукує наступного лідера на заміну прем'єр-міністра Бориса Джонсона, вплив якого істотно впав. На заміну Джонсону розглядають міністра фінансів країни Ріши Сунака. Про це йдеться в статті Bloomberg, передає УНН.

Як пише видання, консерватори втрачають терпіння на тлі "безладної стратегії" Джонсона в боротьбі з пандемією коронавірусу і переговорів про торгову операцію з Євросоюзом, які, вважають журналісти, "зайшли в глухий кут".

"Для тих, хто працює з ним, 40-річний Сунак виглядає як прем'єр-міністр - і робить хорошу роботу по підготовці ґрунту для потенційної кампанії за найвищу посаду", - сказано в статті.

На думку журналістів, ключем до цього є зустріч з депутатами, які в кінцевому підсумку проголосують за наступного лідера.

"Сунак став збирати невеликі групи депутатів-консерваторів - близько семи або десяти осіб одночасно - на сніданок в своєму приміщенні по сусідству зі штаб-квартирою Джонсона на Даунінг-стріт, 10", - йдеться в статті.

Відзначається, що на зустрічах міністр питає їх про місцеві виборчі округи, детально інформує про багато деталей і відверто розповідає про помилки, допущені урядом.

"Він іде по шляху прем'єр-міністра... Люди дивляться на нього, і він розумний, він приємний, він важливий. Що може не сподобатися?", - сказав Bloomberg один з консерваторів, який побував на сніданку.

Інший сказав, що обговорення показали, що Сунак "дуже захоплюючий, блискучий, детально пророблений і дуже невимушений".

За словами журналістів, політик "зачаровує життєво важливу групу", адже саме депутати-консерватори визначать час наступних виборів керівництва і виберуть двох кандидатів, які будуть боротися один проти одного в загальнонаціональному голосуванні партії.

Як повідомляв УНН, двома тижнями раніше в столиці Великої Британії пройшла акція протесту проти обмежень, пов'язаних з пандемією коронавірусу.

Українські Національні Новини

Новини Світу