zmi-povidomili-pro-nelegalniy-perekhid-kordonu-z-ukrayinoyu-biloruskogo-prikordonnika-u-derzhprikordonkomiteti-respubliki-vsi-zaperechuyut

ЗМІ повідомили про нелегальний перехід кордону з Україною білоруського прикордонника: у Держприкордонкомітеті республіки все заперечують

 • 392000 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. За даними місцевих ЗМІ та Telegram-каналів, наприкінці липня прикордонник нелегально перейшов кордон білорусі з Україною, після чого був заарештований. Держприкордонкомітет сусідньої республіки такий факт заперечує, пише УНН.

Цитата

«29 червня о 13:20 білоруський прикордонник незаконно перейшов кордон з Україною між Брестською та Волинською областями», - повідомляє «Беларускі Гаюн».

Деталі

За інформацією Telegram-каналу, прикордонника затримав український патруль, після чого його засудили на дві доби арешту та дали штраф. У той же час, навіщо він перейшов кордон — невідомо.

Автори повідомлення припустили, що його відпустили і він повернувся до білорусі.

Водночас, сьогодні Держприкордонкомітет розпубліки опублікував заяву, в якій заперечує вищезазначену подію.

«В екстремістських джерелах поширюється неправдива інформація щодо нібито затримання білоруського прикордонника на території України. У зв'язку з цим Держприкордонкомітет офіційно повідомляє, що інцидентів, пов'язаних із військовослужбовцями органів прикордонної служби, не було: жоден білоруський прикордонник кордон в Україну не перетинав», - заявляють у комітеті.

Повідомляється, нібито всі білоруські прикордонники перебувають на місцях служби та виконують завдання з охорони державного кордону.

Нагадаємо

Як писав УНН, Держприкордонслужба України не фіксує ознак формування наступальних угруповань в білорусі.

Українські Національні Новини

Новини Світу