zmi-povidomlyayut-pro-zatrimannya-pleminnika-nazarbayeva-eks-prezident-iz-dochkami-nibito-zalishiv-kazakhstan

ЗМІ повідомляють про затримання племінника Назарбаєва. Екс-президент із дочками нібито залишив Казахстан

 • 36351 переглядiв

КИЇВ 7 cічня. УНН. Екс-президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв з дочками та їхніми сім'ями покинули країну. Водночас його племінник нібито був затриманий, повідомив Telegram-канал Orda.kz з посиланням на неназвані джерела, пише УНН.

Також в офіційних повідомленнях і виступах столицю не називають Нур-Султаном.

Цитата

"Звертає на себе увагу, що з початку політичної кризи в Казахстані ні офіційна влада, ні державні телеканали і ЗМІ не згадують імені Нурсултана Назарбаєва і членів його сім'ї. Не кажучи вже про те, що не повідомляють, де вони і що з ними. У нас є інформація, що перший президент та його дочки зі своїми сім'ями покинули Казахстан", - пишуть журналісти.


Деталі

Згідно з повідомленням, в країні залишається тільки старший брат колишнього президента Болат Назарбаєв.
За даними того ж каналу, в Казахстані затримали племінника Назарбаєва.

"Племінник екс-президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, колишній перший заступник голови КНБ РК Самат Абіш затриманий в Алмати дві години тому", - пише Orda.kz з посиланням на джерело.

Пізніше канал спростував цю інформацію, однак, вона продовжує поширюватися.

Додамо

Напередодні помітили, як секретний літак, який може належати Національній гвардії Казахстану, ввечері в середу приземлився в Дубаї, де розташована нерухомість сім'ї колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва.

Контекст

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв 5 січня провів засідання контртерористичного штабу і звернувся до глав держав ОДКБ з проханням про допомогу в наведенні порядку в країні.

Токаєв заявив, що "терористичні банди" провели серйозну підготовку за кордоном і в Алмати одна з таких банд захопила п'ять літаків.

Генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на державному телеканалі "Хабар" закликав усіх членів ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку) ввести війська в країну. За словами Аубакірова, ввести війська повинні саме Всі країни, що входять в ОДКБ, а не одна.

Як відомо, в ОДКБ входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан.

6 січня Росія ввела "миротворців" в Казахстан. Того ж дня своїх "миротворців" ввела і Білорусь.

На ранок п'ятниці кількість затриманих у країні перевищила поріг у 3000 осіб. У МВС Республіки повідомляли, що під час "антитерористичної операції" вбили 26 "озброєних злочинців".

 

Українські Національні Новини

Новини Світу