zmi-prichinoyu-katastrofi-litaka-v-indoneziyi-stala-pomilka-pilota

ЗМІ: причиною катастрофи літака в Індонезії стала помилка пілота

 • 8544 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Причиною аварії військово-транспортного літака літак “с130” Геркулес на сході Індонезії стала помилка пілота в складних погодних умовах, передає УНН з посиланням на The Jakarta Post.

Керівник аеропорту Вамена, при підльоті до якого в неділю сталася аварія, Расбухани Умар зазначив, що в той момент видимість становила близько 2 км, багато борту змінювали курс і не наважувалися заходити на посадку.

Між тим, як зазначає видання, "командир наполягав на приземленні". За словами Р.Умар, "літак зник з екранів радарів за кілька хвилин до посадки". Заступник начальника штабу ВПС республіки Хадіян Сумінтатмаджіа запевнив, що лайнер знаходився в технічно справному стані, проводилися всі належні за нормативами технічні роботи.

Відомо, що літак, який розбився "с130" Геркулес був переданий в Австралією період 2013-2014 рр. Перед відправкою в Індонезії літак мав щорічний наліт не більш 600 годин, однак був проведений в кінці 70-х років минулого сторіччя.

Зазначимо, що ця катастрофа стала сьомою з 2015 року аварією, пов'язаної з військово-транспортною авіацією Індонезії, загальна кількість жертв перевищила 160 осіб.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП