zmi-rishennya-schodo-sanktsiy-yes-z-naftovim-embargo-proti-rf-dosi-nemaye-ugorschina-vistavila-novi-vimogi

ЗМІ: рішення щодо санкцій ЄС з нафтовим ембарго проти рф досі немає. Угорщина виставила нові вимоги

 • 154434 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Рішення щодо шостого пакету санкцій ЄС з нафтовим ембарго проти рф після сьогоднішнього обговорення послами країн-членів блоку досі немає, повідомив у Twitter журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк на тлі того, як з Будапешта кажуть, що погодяться на заборону російської нафти лише у разі виключення з санкційних пропозицій постачання трубопроводом, пише УНН.

Цитата

"Посли ЄС коротко поговорили сьогодні про шостий пакет санкцій щодо рф. Досі немає рішення. Як висловився один дипломат: "ЄС ризикує стати союзом зволікання, союзом "почекаємо і побачимо"...", - написав Йозвяк.

Деталі

Тим часом Петер Сійярто, голова МЗС Угорщини, країни, яка найбільше опирається нафтовому ембарго проти рф, записав нове відеозвернення з приводу позиції Будапешта.

Угорщина, зі слів Сійярто, погодиться на санкції щодо імпорту російської нафти лише в тому випадку, якщо буде виключено постачання трубопроводами.

"Якщо Брюссель серйозно ставиться до введення цього ембарго, то це можливо тільки в тому випадку, якщо буде виключено постачання трубопроводами", - сказав Сійярто, якого цитує Bloomberg.

Він сказав, що останні пропозиції Європейського Союзу, які включають надання Угорщині та деяким іншим країнам, що сильно залежать від російських енергоносіїв, більше часу для дотримання санкцій, не відповідають потребам східноєвропейської країни в галузі енергетичної безпеки.

Доповнення

Виконавча влада Європейського Союзу збирається підтримати Угорщину у нарощуванні можливостей нафтопроводів, сховищ та нафтопереробних потужностей, заявив представник Єврокомісії напередодні, на тлі того, як Будапешт завзято чинив опір російському нафтовому ембарго.

Більшість інших країн ЄС підтримують заборону на російську нафту відповідно до нового шостого пакету санкцій, покликаного покарати Москву за ведення війни з Україною. Однак для такого рішення потрібна одностайність, і Угорщина є найзатятішим критиком.

Українські Національні Новини

Політика