zmi-rosiya-khoche-sprostiti-vidachu-gromadyanstva-zhitelyam-ordlo

ЗМІ: Росія хоче спростити видачу громадянства жителям ОРДЛО

 • 15780 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Російська влада збирається включити жителів тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей у категорію тих, хто зможе отримати російське громадянство за спрощеною процедурою. Про це з посиланням на джерела у російських держструктурах пише російська газета "Коммерсант", передає УНН.

"За словами одного з них (джерел - ред.), очікується, що після виборів в Україні (президент РФ - ред.) Володимир Путін підпише указ, яким наділить жителів двох невизнаних "республік" (йдеться про тимчасово окуповані території Донецької і Луганської областей - ред.) таким правом", - йдеться у статті.

Інший співрозмовник видання зазначив, що "це питання повністю опрацьоване і все, що потрібно, - підписати указ".

Керівник комітету держдуми РФ у справах СНД Леонід Калашніков підтвердив, що "такий указ може бути підписаний відразу після виборів". Обмовившись, утім, що "якщо лише не виникне якась політична доцільність подивитися, як новий український президент, якщо він там з'явиться, що-небудь зробить або не зробить у плані врегулювання ситуації на сході України".

Він зауважив, що російські депутати ухвалили закон, який дозволяє президенту РФ "визначати категорії іноземців, які можуть отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою". "Я думаю, що українські вибори поки утримують від цього кроку", - сказав Калашніков.

Тим часом, за інформацією видання, у російських регіонах, що межують з тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей, "підготовлена ​​вся інфраструктура для прийому громадян".

Нагадаємо, кількість зареєстрованих внутрішніх переселенців із Криму і Донбасу на 1 квітня становила 1 млн 369 тис. 787 осіб.

Українські Національні Новини

Політика