zmi-rosiya-perekidaye-vazhku-tekhniku-do-kordonu-z-finlyandiyeyu-pislya-zayav-krayini-pro-vstup-do-nato

ЗМІ: росія перекидає важку техніку до кордону з Фінляндією після заяв країни про вступ до НАТО

 • 629858 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Російське важке озброєння, включаючи ракетні системи, що рухається до кордону з Фінляндією, було помічені через кілька годин після того, як росія попередила свого північного сусіда щодо вступу до НАТО. Про це повідомляє британська Daily Mail, пише УНН.

Деталі

Так, на відео, завантаженому минулої ночі, видно, як два російські берегові ракетні комплекси рухаються дорогою на російській стороні кордону, що веде до Гельсінкі.

Передбачається, що ракетні комплекси є мобільним комплексом берегової оборони К-300П "Бастіон-П", призначений для ураження надводних кораблів аж до авіаносних бойових груп.

Розгортання російських військ, як зазначається, відбулося після того, як прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін заявила, що очікує, що її уряд "завершить дискусію до середини літа" про те, чи слід країні подавати заявку на членство в НАТО.

Недавні опитування громадської думки, проведені фінською дослідницькою компанією, показали, що 84% фінів розглядають росію як "серйозну військову загрозу", що на 25% більше, ніж минулого року.

У відповідь офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков попередив, що цей крок "не покращить" ситуацію з безпекою в Європі, а московський депутат Володимир Джабаров більш прямо додав, що це означатиме "руйнування країни".

"Ми неодноразово говорили, що альянс залишається інструментом конфронтації і його подальше розширення не принесе стабільності на європейському континенті", - сказав Пєсков.

Нагадаємо

Як повідомила напередодні лондонська Times, після російської агресії проти України Фінляндія та Швеція планують вступити до НАТО вже влітку.

Українські Національні Новини

Новини Світу