zmi-rozkrili-koruptsiyni-skhemi-ekschinovnika-dabi-sergiya-shevchenka

ЗМІ розкрили корупційні схеми ексчиновника ДАБІ Сергія Шевченка

 • 6170 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Екс-чиновник Держархбудінспекції Сергій Шевченко перекваліфікувався в експерти для маніпулювання фактами та інформацією. Про це йдеться в матеріалі "Обозревателя", передає УНН.

"В будівельному співтоваристві цікаве поповнення - самопроголошений експерт в галузі містобудування і критик реформування системи державного архітектурно-будівельного контролю Сергій Шевченко. Він прийшов в сферу державного архітектурно-будівельного контролю в далекому 2009 році. Стартом кар'єрного росту Шевченко стала посаду головного спеціаліста відділу Управління правового забезпечення ДАБІ в м.Києві. Восени 2012 року, за часів реліктового корупціонера і автора схеми "5 доларів за метр" - начальника столичної ДАБІ Сергія Кучера, Шевченко обійняв посаду заступника голови відділу правової роботи даного органу. У 2014 році він на диво швидко знайшов спільну мову з новою владою і з приходом на посаду голови ДАБІ Олексія Кудрявцева став його правою рукою, очоливши Департамент правової роботи ", - повідомляє ЗМІ.

Воно підкреслює, що основним завданням Шевченко на посаді було юридичне обгрунтування "безмежного потоку" хабарів і напрацювання схем їх прикриття. А інша діяльність Шевченка була пов'язана з так званими судовими схемами, коли ДАБІ не могла видати "по-білому" документи.

"Які результати такої діяльності Кудрявцева-Шевченко? Сумні. За даними Рахункової палати України, державний бюджет недоотримав мільйони від штрафних санкцій. Так, за три роки діяльності Кудрявцева і Шевченко департамент останнього забезпечив стягнення тільки 13,3% (122,6 млн грн) штрафів за виявлені порушення вимог законодавства з накладених на загальну суму 918,8 млн грн ", - констатується в статті.

Там вказується, що звільнений Шевченко був з посади директора Департаменту правової роботи ДАБІ в травні 2020 року, в зв'язку з ліквідацією.

"Однак, не бажаючи відриватися від ГАСІвского корита, Шевченко через суди намагався повернутися в потоки. Але факт залишається фактом, на нові посади в нових органах взяли майже всі вірні кадри зі старого складу ДАБІ, крім Шевченка. Саме тому він почав зображати "експерта", за фактом критикуючи своїх колишніх колег і друзів. Адже є така народна мудрість, зрадник завжди залишається зрадником. Така фейковий експертність Шевченко має на меті приховати його багаторічну діяльність на одній з топових посад в одіозною ДАБІ. Але створення у Верховній Раді України тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду допоможе правді вийти назовні і відкрити ширму з самопроголошеного експерта в галузі будівництва Шевченка ", - резюмує" Обозреватель ".

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Через шторм у Франції тіла з кладовищ віднесло за кордон

     • 18467 переглядiв