zmi-tsru-zadiye-aeroport-v-nigeri-dlya-nanesennya-aviaudariv-po-boyovikakh-v-liviyi

ЗМІ: ЦРУ задіє аеропорт в Нігері для нанесення авіаударів по бойовиках в Лівії

 • 8569 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Співробітники Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США задіють аеропорт в місті Дірку на півночі Нігера для нанесення ударів за допомогою безпілотників по терористах в Лівії. Про це повідомила газета The New York Times, інформує УНН.

За відомостями джерел видання, вказаний аеропорт протягом останніх декількох місяців застосовувався для відправки безпілотних літальних апаратів (БПЛА) з метою проведення розвідувальних операцій. Очікується, що апарати незабаром почнуть використовувати і для нанесення ударів по бойовиках з терористичних угруповань "Ісламська держава" і "Аль-Каїда".

У публікації наголошується, що з лютого аеропорт був значно розширений, з'явилися нові злітно-посадкові смуги. Журналіст видання зазначив, що на початку серпня тричі за шість днів спостерігав виліт з аеропорту апаратів, схожих на безпілотники США, вони піднімалися в повітря вночі. Видання наводить слова міністра внутрішніх справ Нігеру Мохамеда Базума, який, кажучи про ці БПЛА, зазначив: "Все, що я знаю, - це те, що вони американські".

Видання констатує, що адміністрація екс-президента США Барака Обами прагнула скоротити роль ЦРУ в нанесенні ударів з повітря за допомогою безпілотників і передати дані операції в руки американських військових. Чинний президент США Дональд Трамп, як зазначається в публікації, дотримується з цього питання іншої думки.

Як повідомляв УНН, за час озброєний зіткнень в столиці Лівії Тріполі загинули 63 людини, 12 вважаються зниклими безвісти.

Українські Національні Новини

Новини Світу