zmi-u-vodiya-polyaka-vantazhivki-v-berlini-strilyali-za-kilka-godin-do-ataki

ЗМІ: у водія-поляка вантажівки в Берліні стріляли за кілька годин до атаки

 • 9291 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Вогнепальні поранення в голову польський водій Лукаш Урбан отримав за кілька годин до того, як виходець з Тунісу Аніс Амрі врізався в натовп на різдвяному ярмарку в Берліні на його вантажівці, передає УНН з посиланням на ВВС.

Раніше надходили повідомлення про те, що Л.Урбан міг чинити опір А.Амрі і тим самим врятувати життя багатьох людей.

За інформацією з посиланням на результати розтину, Л.Урбан був поранений пострілом 19 грудня між 16:30 і 17:30 за місцевим часом, а напад стався близько 20:00.

Медики стверджують, що водій не міг вирвати кермо у А.Амрі, як про це повідомлялося раніше.

При цьому видання відзначає, що Л.Урбан все-таки міг бути живий на момент нападу.

Тим часом в інтернеті набирає популярність петиція з вимогою посмертно нагородити водія: наразі її підписали близько 38 тисяч людей.

Лукашу Урбану було 37 років, він жив на заході Польщі недалеко від кордону з Німеччиною і працював водієм великих вантажівок.

Власник вантажівки і родич Л.Урбана Аріель Журавський розповів, що на тілі водія, крім вогнепальних поранень, видно ножові. Також на обличчі Л.Урбана він помітив сліди побоїв, з чого зробив висновок, що той намагався чинити опір викрадачеві.

Всього в результаті нападу на різдвяний ярмарок загинули 12 осіб. Минулого тижня міланська поліція застрелила вихідця з Тунісу Аніса Амрі, підозрюваного в нападі.

Українські Національні Новини

Новини Світу