zmi-uvyazneniy-u-gruziyi-saakashvili-pripiniv-50-denne-goloduvannya

ЗМІ: ув'язнений у Грузії Саакашвілі припинив 50-денне голодування

 • 26139 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Ув'язнений у в'язницю Грузії колишній президент країни Михайло Саакашвілі припинив своє голодування на 50 день після того, як його перевезли з тюремної лікарні у військовий госпіталь. Про це УНН повідомляє з посиланням на AFP.

Деталі

Як заявив лікар Саакашвілі, ще в четвер 53-річний експрезидент втратив свідомість. Тоді лікарі закликали владу перевести його в звичайну клініку, заявивши, що його життя знаходиться в небезпеці.

Грузинська влада спочатку відхилила медичні рекомендації, але міністр юстиції Раті Брегадзе заявив у п'ятницю, що вони готові перевести Саакашвілі у військовий госпіталь, "де його здоров'я і безпека будуть захищені".

Рано вранці в суботу Саакашвілі перевели з тюремного госпіталю у військовий госпіталь в місті Горі, приблизно за 90 кілометрів (55 милях) на захід від столиці країни Тбілісі, повідомив його адвокат Діто Садзаглішвілі.

Особистий лікар Саакашвілі Ноколоз Кіпшидзе заявив, що колишній президент Саакашвілі офіційно скасував голодування відразу після того, як його перевели в Горійський військовий госпіталь.

Цитата

“Він все ще перебуває в небезпечному для життя стані і був поміщений в палату інтенсивної терапії. Повторне годування Саакашвілі почнеться в суботу", - сказав Кіпшидзе.

Додамо

Вчора стало відомо, що колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі перевозять у військовий госпіталь міста Горі після погіршення самопочуття. Кадри перевезення з'явилися в мережі.

Група лікарів з ініціативи омбудсмена Грузії Ніно Ломджарії обстежила ув'язненого Саакашвілі і оглянула умови тюремної лікарні.

У висновку відзначили, що через тривале голодування у Саакашвілі розвинулися судоми, викликані енцефалопатією Верніке - серйозне захворювання мозку, внаслідок якого можна впасти в кому. Медики закликали владу Грузії негайно перевести ув'язненого в багатопрофільну високотехнологічну лікарню для проведення досліджень головного мозку.

18 листопада, на 49-й день голодування, Саакашвілі втратив свідомість в лікарні Глданської в'язниці, після чого його перевели в реанімацію. Лікарям пенітенціарної установи вдалося стабілізувати стан експрезидента Грузії.

Контекст

Експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі затримали 1 жовтня в Тбілісі. Повідомляли, що він незаконно перетнув кордон країни.

Колишній грузинський лідер голодував на знак протесту, оскільки вважає себе політв'язнем.

Українські Національні Новини

Політика