zmi-viznannya-ptsu-gretskoyu-tserkvoyu-mozhe-statisya-ne-ranishe-zhovtnya

ЗМІ: визнання ПЦУ Грецькою церквою може статися не раніше жовтня

 • 8486 переглядiв

КИЇВ. 15 липня. УНН. Визнання Православної церкви України Грецькою церквою може статися не раніше жовтня. Про це з посиланням на низку співрозмовників у Вселенському патріархаті повідомляє ВВС News Україна, передає УНН.

"Низка співрозмовників ВВС News Україна вказують, що визнання ПЦУ з боку греків може статись не раніше жовтня цього року", - пише видання.

Як зазначається, саме тоді може відбутись архієрейський собор Елладської церкви, який уповноважений ухвалювати це рішення. За даними видання, "дві синодальні комісії грецької церкви, які уповноважили вивчити це питання, дійшли до висновку про необхідність визнання ПЦУ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПЦУ розповіли, чому досі немає визнання іншими православними церквами

Наразі жодних офіційних анонсів визнання ПЦУ з боку Грецької церкви не було.

"Елладська православна церква має стати першою після Вселенського патріархату, яка визнає автокефальну Православну церкву України та вступить з нею у євхаристійне спілкування", - сказано у повідомленні.

Як вказано, у такому випадку Елладська церква почне поминати предстоятеля ПЦУ у диптиху (переліку) предстоятелів помісних православних церков світу, а митрополит Епіфаній має відвідати Афіни та співслужити з архієпископом Ієронімом.

Нагадаємо, 5 січня у Стамбулі відбулося підписання Томосу для ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм.

Українські Національні Новини

Політика