zmi-volker-zminiv-chastinu-svidchen-u-spravi-pro-impichment-trampa

ЗМІ: Волкер змінив частину свідчень у справі про імпічмент Трампа

 • 8559 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер під час публічних слухань в Палаті представників Конгресу в справі про імпічмент президента США Дональда Трампа змінив частину попередніх свідчень, які він дав у закритому режимі. Такого висновку дійшли журналісти "Радіо Свобода", передає УНН.

Так, повідомляється, що Волкер, зокрема, заявив, що нещодавно зрозумів: українська енергетична компанія Burisma пов’язана з сином провідного політика-демократа Хантером Байденом. Волкер відокремлює розслідування щодо Burisma, яке, за його словами, було б "доцільним", і щодо Байденів, яке він вважає "неприйнятним".

Крім того, він назвав "теорією змови" твердження, що Джо Байден мав корупційні зв’язки з Україною на посаді віцепрезидента.

"Я знаю віцепрезидента Байдена вже 24 роки. Він чесна людина, і я поважаю його", – сказав Волкер.

Свідчення Волкера стосувалися зустрічі 19 липня з особистим адвокатом Трампа Руді Джуліані. Того дня вони обговорювали роль Джо Байдена як віцепрезидента в час, коли його син був членом правління Burisma.

На запитання про майже 400 мільйонів доларів військової допомоги, виділення яких Україні затримував Трамп, Волкер відповів, що виступав проти будь-яких затримок із надання такої допомоги.

Нагадаємо, на початку листопада комітет із розвідки Палати представників США оприлюднив повні стенограми закритих свідчень посла США до ЄС Гордона Сондленда та колишнього спецпредставника з питань України Курта Волкера. Тоді Волкер висловив думку про те, що слід розділяти розслідування щодо газової компанії "Burisma", Джо Байдена та втручання у вибори 2016 року. 

Українські Національні Новини

Новини Світу