zmina-klimatu-cherez-poteplinnya-na-planeti-dereva-mozhut-shvidshe-virostati

Зміна клімату: через потепління на планеті дерева можуть швидше виростати

 • 444853 переглядiв

КИЇВ. 28 березня. УНН. Нове дослідження продемонструвало, що глобальне потепління змінює змінює термін зростання дерев, передає УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Дослідники, які вивчають листяні породи дерев на північному заході Огайо, кажуть, що століття потепління продовжило щорічний вегетаційний період дерев у середньому на місяць.

Вчені з Університету штату Огайо кажуть, що дослідження одного із фермерів, яке датується 1883 роком має значний вплив на те, наскільки добре різні види дерев впораються зі зміною клімату.

Між 1883 і 1912 роками фермер Томас Мікселл робив докладні записи про зростання місцевих дерев, опади та температуру у місті Уосон, штат Огайо.

З того часу наша планета нагрілася на 1,1 ° С після промислової революції близько 200 років тому. Дослідники кажуть, що у більшості нагрівання відбулось в останні десятиліття, і спостереження Мікселла є майже унікальним набором даних, які можна порівняти з сучасним часом.

Професор Келлен Калінджер-Йоак їздила до Восона навесні та восени в період з 2010 по 2014 рік, щоб спостерігати за сімома різних пороід листяних дерев. Вона зауважила, що у цей період листя залишалося на деревах приблизно на 15% довше, ніж за часів Майкселла.

Різні типи дере реагували на високі температури по-різному: більшість із них довше зберігали колір листя до осені, але деякі рано давали бутони.

Доповнення

Дерева життєво важливі для висмоктування з атмосфери вуглекислого газу, що нагріває планету, і дослідники кажуть, що триваліший період зростання, ймовірно, означає, що вони починають робити це частіше. Прот вчені попереджають, що більш високі коливання температури можуть викликати стрес у дерев.

Українські Національні Новини

Новини Світу