zmina-klimatu-v-tokio-narazhaye-na-nebezpeku-sportsmeniv-na-olimpiyskikh-igrakh

Зміна клімату в Токіо наражає на небезпеку спортсменів на Олімпійських іграх

 • 16483 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Зміна клімату в Японії становить серйозний ризик для для спортсменів, які беруть участь в Олімпійських іграх в Токіо в цьому році. Відповідний висновок опублікувала Британська асоціація спорту в своєму звіті, пише УНН.

Деталі

У дослідженні детально описується, як жаркі погодні умови можуть негативно вплинути на такі змагання, як триатлон, марафон, теніс і веслування.

Відзначається, що Олімпійські ігри пройдуть з 23 липня по 8 серпня - час, коли в Японії зазвичай спостерігається найвища температура, яка в умовах зміни клімату стає ще вищою.

Цитата

"Я думаю, що ми, безумовно, наближаємося до небезпечних змін клімату. Це жахливий момент, коли ви бачите, як спортсмени під час змагань перетинають межу, їх тіла падають в повній знемозі, а потім вони не піднімаються", - заявила олімпійська спортсменка Мелісса Вілсон.

Повідомляється, що деякі заходи майбутніх літніх ігор вже перенесені з Токіо в Саппоро, де очікується, що температура буде набагато нижчою.

У дослідженні також опубліковані поради про те, як пережити змагання у спеку.

Цитата

"Організатори олімпіади повинні серйозно поставитися до попереджень в цьому звіті, інакше вони зіткнуться з реальним ризиком зниження імунітету учасників через виснаження. Для спорту спекотне і/або вологе середовище може становити ризик для працездатності та здоров'я глядачів, і спортсменів. Йдеться про виникнення сонячних опіків і когнітивних порушень, виснаження організму або сонячниц удар", - сказав професор кафедри прикладної фізіології в Портсмутському університеті Великобританії Майк Тіптон.

Також повідомляється, що організатори олімпіади раніше публікували плани по мінімізації ризику спеки для всіх учасників Олімпійських ігор в Токіо.

Зокрема, план включає в себе підготовку місць для глядачів, а також аналіз прогнозу погоди і надання інформації про те, як знизити ризики спеки і надати медичну допомогу за будь-яких симптомів.

Нагадаємо

Ігри в Токіо повинні були пройти в 2020 році, їх перенесли на рік через пандемію. Олімпіада запланована на 23 липня - 8 серпня. Змагання пройдуть без іноземних уболівальників. Поки не прийнято рішення про допуск глядачів з Японії.

Також в Японії назвали "оптимальну" добова кількість випадків COVID-19 для безпечного проведення Олімпіади-2020.

Українські Національні Новини

Новини Світу