zmina-prezidenta-nese-nizku-viklikiv-dlya-bezpeki-ukrayini-klimpush-tsintsadze

Зміна Президента несе низку викликів для безпеки України - Климпуш-Цинцадзе

 • 10884 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Зміна Президента несе низку викликів для безпеки України та продовження реформ. Про це заявила під час візиту до Вашингтона віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає УНН. 

“Зміна Президента несе низку викликів для безпеки України та продовження реформ. Проведення дострокових парламентських виборів, як це обговорюється зараз, може стати безвідповідальним кроком” - відзначила вона. 

У ході виступу Віце-прем’єр-міністр нагадала про широкий консенсус українського суспільства щодо продовження європейського і євроатлантичного курсу нашої країни та підкреслила, що Україна має рухатися до повноправного членства в ЄС, як це передбачено Конституцією України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помічник Держсекретаря США запевнив у підтримці територіальної цілісності України

Зі свого боку Іванна Климпуш-Цинцадзе запевнила, що для неї в пріоритеті збереження послідовного, активного і суттєвого діалогу з партнерами в ЄС і НАТО під час перехідного періоду. Вона вкотре наголосила, що існує широкий консенсус українського суспільства щодо продовження європейського і євроатлантичного курсу країни. Більше того, влада зобов'язана робити все можливе, щоб Україна рухалася до повноправного членства в ЄС і НАТО, як це передбачено Конституцією.

Крім того, вона додала, що Кабмін очікує співпраці й повної взаємодії від новообраного Президента України Володимира Зеленського щодо імплементації реформ та курсу на європейську і євроатлантичну інтеграцію.

Як повідомляв УНН, українські дипломати в США закликали сенаторку сприяти посиленню тиску на РФ

Українські Національні Новини

Політика