zmini-do-derzhbyudzhetu-v-uryadi-povidomili-pro-sche-nizku-onovlen

Зміни до Держбюджету: в уряді повідомили про ще низку оновлень

 • 15694 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Кабінет міністрів в рамках перегляду Держбюджету пропонує дещо скоротити видатки на спорт та виділить понад 1 мільярд гривень на фінансування суспільного мовника. Про це у Telegram-каналі написав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

"Повністю поділяю твердження, що діяльність суспільного мовлення є особливо важливим у кризові часи. Саме тому на фінансування НСТУ уряд виділяє 1,2 млрд гривень, що більше, ніж було передбачено у 2019 році", - написав Шмигаль.

Він нагадав, що цьогоріч уже скасовані Євробачення та Олімпійські ігри, на які в бюджет закладалися додаткові кошти, тому запропоновані зміни не мають бути суттєво відчутними для "Суспільного".

"Ми переглянули фінансування культури з акцентом на найбільш значущі проекти. Так, вдалося зберегти 60% фінансування Державної агенції з питань кіно. Після стабілізації ситуації в країні показники обов’язково будуть переглянуті", - зазначив прем'єр.

Він підкреслив, що готовий виступати посередником для залучення приватного капіталу для українських кіномитців.

"Вдалося знайти кошти на часткове фінансування діяльності Українського Інституту книги. А також – збереження історико-культурної і архітектурної спадщини в національних і державних заповідниках (469 млн грн). Майже в повному обсязі збережено фінансову підтримку національних театрів (1,2 млрд грн)", - повідомив він.

Шмигаль також зазначив, що цього року у світі скасовано або перенесено на наступний рік більшість спортивних змагань.

"Тому Уряд пропонує дещо скоротити видатки на спорт", - додав він.

Нагадаємо, Кабінет міністрів закінчив попередню роботу над змінами до Держбюджету України, у ньому зберегли видатки на інфраструктуру і розвиток, культуру та освіту.

Українські Національні Новини

Політика