zminili-nazvi-povyazani-z-rf-u-kharkovi-pereymenuvali-moskovskiy-prospekt-i-rayon

Змінили назви, пов'язані з рф: у Харкові перейменували Московський проспект і район

 • 666006 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. У середу, 11 травня, на позачерговій сесії Харківської міської ради було ухвалене рішення про перейменування трьох вулиць та району в місті. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Харківську міську раду.

Цитата

"У місті Харкові змінили назви чотирьох топонімів, пов'язаних із країною-агресором", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Так, проспект Московський перейменували на проспект Героїв Харкова, узвіз Білгородський – на вулицю Героїв рятувальників, Білгородське шосе – Харківське шосе, а район Московський – район Салтівський.

Доповнення

За словами мера Ігоря Терехова, сьогодні депутати змінили назви лише кількох знакових для харків'ян місць, проте топонімів, пов'язаних із росією, у Харкові значно більше.

"У нас сьогодні справді дуже багато назв вулиць, пов'язаних із країною-агресором. Тому я пропоную на наступну сесію підготувати список топонімів, які підлягають перейменуванню. І тоді ми врахуємо і Маріуполь, і багато інших міст, зруйнованих російським агресором, у яких загинули славні воїни ЗСУ та мирні жителі. Я впевнений, що у нас вистачить і вулиць, і провулків, і шкіл для їхнього перейменування на честь героїв, які віддали своє життя за незалежність України", - наголосив він.

Нагадаємо 

На пленарному засіданні Київської міської ради сьогодні ухвалили рішення про перейменування скверу Дружби з москвою на сквер Героїв Маріуполя. Також перейменували чотири міських об’єкти, які носили назви, пов’язані з країною-агресором.

Українські Національні Новини

Політика