zmishuvannya-shtamiv-koronavirusu-mozhe-zniziti-nayavni-antitila-v-organizmi-lyudini-shveytsarski-vcheni

Змішування штамів коронавірусу може знизити наявні антитіла в організмі людини - швейцарські вчені

 • 19068 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Швейцарські вчені заявили, що мутації попередніх штамів коронавірусу можуть сприяти зниженню здатності антитіл нейтралізувати вірус, передає УНН, посилаючись на дані опубліковані Сovariants.

Цитата

“Мутація N501Y в поєднанні з Q498R відкриває "вхідні ворота" для вірусу. Е484Q є ще в семи варіантах COVID-19 і знижує здатність антитіл нейтралізувати вірус. K417N у поєднанні з N501Y здатна повністю усунути ефект антитіл", - повідомляють вчені.

Деталі

Згідно докладного опису генома "Омікрона", у нього 14 мутацій, які збігаються з варіантами інших штамів коронавірусу, і 21 нова. Три зміни вчені вважають особливо небезпечними, випливає з матеріалів швейцарських фахівців.

По темі

На думку українських фахівців, єдиним захистом від будь-якого штаму коронавірусу є вакцинація та ефективні препарати. Один з таких розробили українські та ізраїльські вчені. До складу препарату входить хлорнувата кислота з гіпохлоритом іона, натрію хлорид і вода.

Він допомагає при лікуванні всіх штамів коронавірусу і може використовуватися в якості профілактики інфекції, так як епітелій носової порожнини є основним порталом для входу респіраторних вірусів і безпосередньою мішенню для вірусної реплікації в дихальних шляхах.

Тому обробка слизових оболонок із застосуванням цього препарату, відзначають розробники, знешкоджує вірус до моменту його потрапляння в організм, чим забезпечує профілактику зараження, в т.ч. Sars-COV-2.

Українські Національні Новини

Суспільство