znadobilosya-blizko-misyatsya-posli-yes-vreshti-uzgodili-shostiy-paket-sanktsiy-proti-rf-zmi

Знадобилося близько місяця: посли ЄС врешті узгодили шостий пакет санкцій проти рф - ЗМІ

 • 208885 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Посли ЄС врешті узгодили шостий пакет санкцій проти рф, повідомляє журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк, пише УНН.

Цитата

"6-й пакет санкцій ЄС щодо росії схвалено послами ЄС. Патріарх кіріл не там. Має бути в офіційному журналі ЄС завтра", - написав Йозвяк у Twitter.

Reuters вказує з посиланням на джерело, що санкції передбачають часткову заборону на нафту та відключать провідного російського кредитора "Сбєрбанк" від міжнародної платформи SWIFT.

Bloomberg Law також пише, Європейський Союз затвердив шостий пакет санкцій, що включає часткову заборону імпорту російської нафти, після того як Угорщина зняла заперечення, які затримували його схвалення протягом кількох тижнів. За даними джерел, ці заходи забороняють закупівлю сирої нафти з росії, що доставляється до держав-членів морем за шість місяців, та нафтопродуктів за вісім місяців.

Доповнення

4 травня у ЄС офіційно анонсували шостий пакет санкцій проти рф за її вторгнення в Україну. Оголосила про це голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн перед Європарламентом.

Українські Національні Новини

Політика