zniknennya-studentiv-u-kitayi-pidozryuyut-represiyi

Зникнення студентів у Китаї: підозрюють репресії

 • 7653 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Більше десятка студентів та робітників зникли у Китаї – їхні товариші підозрюють репресії у зв’язку з профспілковою активністю. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters

Нечисленна, але активна спілка робітників та студентів по всьому Китаю з літа 2018 року стикається з поліцією під час протестів проти контролю профспілок державою. Десятки активістів з того часу були затримані.

Остання хвиля зникнень торкнулась студентів найпрестижніших університетів – частина з них не виходить на зв’язок понад добу, а прес-служби навчальних закладів не коментують ситуацію.

На півдні Китаю є зниклі і затримані за підозрою в порушенні громадського порядку робітники. Міністерство громадської безпеки не дає коментарів.

Раніше УНН повідомляв про систематичні репресії прибічників автономії Гонконга, які вийшли на протест з вимогами демократії та прав людини. 

Нагадаємо, у Китаї узаконили "освітні центри" для перевиховання мусульманського населення Сінцзян-Уйгурського регіону. Влада переконує, що вони не порушують прав людини. 

Українські Національні Новини

Новини Світу