znischuyut-pamyatki-arkheologiyi-okupanti-vstanovlyut-vognevi-pozitsiyi-na-kurganakh-khersonschini

Знищують пам'ятки археології: окупанти встановлюють вогневі позиції на курганах Херсонщини

 • 147040 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. На тимчасово захопленій території Херсонської області російські військові знищують пам'ятки археології — на курганах, розташованих вздовж доріг, встановлюють вогневі позиції. Про це повідомив у Facebook старший науковий співробітник Херсонської обласної інспекції з охорони памяток історії та культури Олексій Макієнко, пише УНН.

Деталі

Як зазначив Макієнко, 30 квітня та 1 травня провели моніторингове обстеження об'єктів культурної спадщини на території Херсонщини - від кордону із Запорізькою областю (с. Дружбівка) до кордону із Миколаївською областю (с. Давидів Брід).

Цитата

"Візуальний огляд підтвердив отриману раніше інформацію: 1) пам'ятки воєнної історії, крім зон активних бойових дій, не постраждали, 2) пам'ятки археології (кургани), розташовані вздовж автошляхів, активно знищуються окупантами (обладнання вогневих позицій); 3) над пам'ятником першим механізаторам в Олешках майоріє червоний прапор", - повідомив Макієнко.

"Кожен день ворожої окупації наносить непоправну шкоду нерухомій культурній спадщині. Чекаємо на скоріше звільнення краю від присутності агресора", - додав він.

Раніше

Як писав УНН, російські окупанти захопили міський краєзнавчий музей Мелітополя, де зберігалося скіфське золото IV століття до нашої ери.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП