zno-2021-stalo-vidomo-skilki-trivatime-test-z-matematiki-standartnogo-rivnya-ta-povnogo-variantu

ЗНО-2021: стало відомо, скільки триватиме тест з математики стандартного рівня та повного варіанту

 • 25432 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Зовнішнє незалежне оцінювання у 2021 році з математики рівня стандарту триватиме 150 хвилин, на повний варіант сертифікаційної роботи відведено 210 хвилин. Про це розповіла експертка Українського центру оцінювання якості освіти Ліліана Захарійченко на YouTube каналі центру, передає кореспондент УНН.

"На сертифікаційну роботу, яка містить завдання лише рівня стандарту відведено 150 хвилин, на повний варіант сертифікаційної роботи - профільний рівень та рівень стандарту - відведено 210 хвилин", - розповіла Захарійченко.

За її словами, для проведення ДПА з математики, яка є обов’язковою в цьому році укладено два варіанти сертифікаційних робіт: сертифікаційна робота з математики, яка містить лише завдання рівня стандарту та повний варіант сертифікаційної роботи, який містить завдання рівня стандарту та профільного рівня.

"Цього року була змінена структура сертифікаційної роботи у зв’язку із запровадженням державної підсумкової атестації з математики, яка буде обов’язковою. Отже, завдання з №1-16 – це завдання з однією правильної відповіді, завдання №17-20 – це завдання на встановлення відповідності або логічні пари, завдання №21-26 – це структуровані завдання з короткою відповіддю, завдання №27-29 не включаються у сертифікаційну роботу для рівня стандарту, завдання №30 та №31 з відкритою формою з розгорнутою відповіддю, завдання №32-34 – це завдання розгорнутої форми, вони є в лише в програмі профільного рівня", - розповіла Захарійченко.

Нагадаємо, у 2021 році другим обов'язковим предметом ДПА стане математика.

Українські Національні Новини

Суспільство