zond-solar-orbiter-vidpravili-do-sontsya

Зонд Solar Orbiter відправили до Сонця

 • 20923 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Апарат Solar Orbiter, відправлений ракетою-носієм Atlas V з мису Канаверал у США, розпочав місію до Сонця. Трансляцію запуску вело NASA, передає УНН.

"Solar Orbiter, нова спільна місія Європейського космічного агентства (ESA) і NASA з вивчення Сонця, стартувала о 23:03 за місцевим часом у неділю, на ракеті Atlas V з пускового комплексу на станції ВВС США "Мис Канаверал" у Флориді", - повідомили в американському космічному агентстві.

О 12:24 за місцевим часом в понеділок диспетчери місії в Європейському центрі космічних операцій в Дармштадті, Німеччина, отримали сигнал від космічного апарата, який свідчить про успішне розгортання його сонячних панелей.

Solar Orbiter перебуває на унікальній траєкторії, яка дозволить йому надати людству перші в світі зображення полюсів Сонця. Ця траєкторія включає 22 близьких наближення до Сонця, в результаті чого космічний апарат наблизиться до орбіти Меркурія для вивчення Сонця і його впливу на космос.

Перший близький прохід до Сонця Solar Orbiter зробить у 2022 році.

Нагадаємо, у 2012 році Європейське космічне агентство підписало контракт на запуск космічного апарата на максимально близьку відстань до Сонця за всю історію польотів за межі земної атмосфери.

Teams are reporting good performance so far of the #SolarOrbiter launch. Watch as @ULAlaunch’s #AtlasV continues to propel the spacecraft on its journey to the Sun: https://t.co/W3wMEfPxvB pic.twitter.com/xq4eO4U3vL

— NASA (@NASA) February 10, 2020

It’s official - we’re headed to the Sun!

At 11:03pm ET on Sunday, Feb. 9, #SolarOrbiter, an international collaboration between @ESA and NASA, launched on its journey to study our closest star: https://t.co/5R6yR18x2S

Photo Credit: @ulalaunch pic.twitter.com/zSjBkzocJP

— NASA (@NASA) February 10, 2020

Following #SolarOrbiter's 11:03pm ET launch, mission controllers received a signal from the spacecraft indicating its solar panels deployed successfully! Here's what's coming up next for the mission as it takes solar science to new heights: https://t.co/D9UJ4Ftbxh pic.twitter.com/zuUcjnWP4u

— NASA Sun & Space (@NASASun) February 10, 2020

Українські Національні Новини

Новини Світу