zrada-spravzhnogo-sportivnogo-dukhu-moravetskiy-rozkritikuvav-rishennya-mok-schodo-sportsmeniv-z-rf

"Зрада справжнього спортивного духу": Моравецький розкритикував рішення МОК щодо спортсменів з рф

 • 627294 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розкритикував рішення Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допускати російських і білоруських спортсменів до змагань під нейтральним прапором. Про це інформує УНН посилаючись на Twitter прем'єра та tvn24.

Цитата

"Рішення МОК повернути російських спортсменів до змагань є скандалом і зрадою справжнього духу спорту. Я доручив міністру (спорту і туризму Польщі, - ред.) Камілю Бортнічуку передати наше тверде заперечення керівництву МОК. Ми зробимо все можливе, щоб зберегти спорт вільним від російського впливу", - написав він.

Деталі

Пізніше він заявив, що "спорт дуже важливий для формування відповідної обізнаності" та додав, що рішення МОК є "ганебним".

"На жаль, вище керівництво МОК прийняло таке рішення, що російські, білоруські спортсмени можуть нібито природно - що це означає, люди без громадянства, який це взагалі підхід до теми - брати участь в змаганнях з легкої атлетики", - сказав Моравецький.

Прем'єр додав, що Польща "буде рішуче протестувати" проти цього рішення, оскільки "це крок до того, щоб звикнути до цієї жорстокої війни, яку росія розпочала проти України, а отже й проти всього вільного світу". Крім цього, Моравецький  порушив питання можливого бойкоту Олімпійських ігор у Парижі в 2024 році. 

"Польща, безумовно, не буде самостійно відкликати спортсменів. Проте ми спробуємо побудувати коаліцію держав – і це те, що я рекомендував міністру Бортничуку – щоб разом, рішуче вимагати від МОК відкликати це дуже неправильне і погане рішення", – наголосив прем'єр.

Нагадаємо

У вівторок, 28 березня, МОК провів засідання, під час якого відклав рішення щодо допуску російських і білоруських спортсменів до Олімпійських ігор-2024 в Парижі та заявив, що повернеться до цього питання пізніше. 

Напередодні Україна, Естонії, Латвії, Литви та Польщі виступили зі спільною заявою про недопущення російських та білоруських спортсменів до міжнародних спортивних змагань.

Українські Національні Новини

Новини Світу