zradiv-prisyazi-zsu-ta-priynyav-prisyagu-zs-rf-komandiru-korablya-admiral-makarov-ogolosheno-pidozru

Перейшов на бік рф: командиру корабля "Адмірал Макаров" оголосили підозру

 • 1048956 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Колишньому капітану другого рангу військової частини, що дислокувалась в АР Крим, а нині командиру російського фрегата "Адмірал Макаров" оголошено підозру у державній зраді. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ДБР.

Цитата

"У 2014 році він зрадив присязі та залишився у захопленій російськими окупантами частині, відмовившись передислоковуватися до Миколаївської області. Мешканець Вінниці присягнув збройним силам рф та продовжив службу в російському чорноморському флоті", - ідеться в повідомленні.

Деталі

В ДБР наголошують, що дезертир у 2022 році повернувся до України. Корабель під його командуванням здійснював запуски крилатих ракет по Миколаєву та Одесі.

Наразі слідчі ДБР зібрали достатньо доказів та повідомили колишньому українському військовому підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Нагадаємо 

Підозру у державній зраді оголосили політтехнологу затриманого народного депутата від політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука Михайлу Погребинському.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП