zriv-oboronzamovlennya-na-ponad-16-mln-dolariv-vaks-prodovzhiv-obovyazki-pidozryuvanim

Зрив оборонзамовлення на понад 16 млн доларів: ВАКС продовжив обов'язки підозрюваним

 • 10061 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці строк дії покладених обов’язків на ексзаступника міністра економіки Юрія Бровченка та ексдиректора ДП "Безпека" Владислава Глазунова, яких підозрюють у зриві державного оборонного замовлення. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу суду.

"Сьогодні, 15 січня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора та продовжила на 2 місяці строку дії процесуальних обов’язків колишньому заступнику міністра економіки та ексдиректору Державного підприємства "Український центр "Безпека", - йдеться у повідомленні.

Так, підозрювані зобов’язані:

▪️ прибувати на першу вимогу до слідчого, який здійснює досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні, прокурора, слідчого судді, суду;

▪️ повідомляти слідчому, прокурору чи суду про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;

▪️ ексдиректора ДП "Безпека" також зобов’язали залишити на зберіганні слідчого свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну;

▪️ ексзаступник міністра економіки має здати на зберігання слідчому свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

Як повідомлялося, за версією слідства, підозрювані уклали контракт з іноземною компанією, яка завідомо для них не мала наміру і можливостей його виконати, на виготовлення і поставку лінії з виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад 16,5 млн доларів. У подальшому, на рахунки фіктивних підприємств було перераховано авансовий платіж на суму понад 8 млн доларів. Іноземна компанія не поставила обладнання в Україну. Дії підозрюваних перешкодили створенню виробництва боєприпасів для забезпечення Збройних Сил України.

Нагадаємо, ексдиректору держпідприємства “Безпека” Владиславу Глазунову повідомлено про підозру у мільйонних зловживаннях та державній зраді.

Також, Служба безпеки України у міжнародному аеропорту "Бориспіль" затримала колишнього заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України, який підозрюється у державній зраді.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП