zrk-s-300-400-ta-zrpk-pantsir-svizhi-suputnikovi-znimki-viyskovogo-aerodromu-u-zyabrivtsi-1

ЗРК С-300/400 та ЗРПК Панцир: Свіжі супутникові знімки військового аеродрому у Зябрівці

 • 3738774 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Українська компанія Defense Express опублікувала свіжі супутникові знімки військового аеродрому у Зябрівці, які зробив Planet Labs 4 лютого 2023 року, передає УНН з посиланням на аналіз групи моніторингу Беларускі Гаюн.

Деталі

Насамперед на фото видно, що аеродром весь у снігу, не почищена навіть злітно-посадкова смуга, чого на січневих знімках не спостерігалося (смугу чистили).

Закінчено будівництво двох насипів у північно-східній частині аеродрому, ще в січні навколо них було видно численні сліди від руху будівельної техніки. Незважаючи на те, що насипи виглядають готовими, техніки на них немає. Поруч, за ЗПС, знаходяться 2 РЛС, які стояли там і раніше.

У північній частині аеродрому продовжують стояти 3 одиниці ЗРК С-300/400. Крім того, там повинні бути ще два великі насипи, але їх не видно на знімках через хмари.

"Насип із ЗРПК Панцир та три рови з, ймовірно, 4-5 од. ЗРК С-300/400 із опущеними транспортно-пусковими контейнерами. Якість не дозволяє розглянути, але ліворуч у січні стояли ще 3 од. С-300 у бойовому стані", - інформує група.

На Півдні аеродрому продовжує знаходитися низьковисотний виявник 5Н66, який встановлений на вежі 40В6 зі складу дивізіону С-300, який стоїть там ще з квітня 2022 року. Поруч були ще вантажівки, але тепер їх не видно, зазначає Гаюн.

"Не розчищена ЗПС може сказати про те, що на аеродромі знизилася активність. У той же час, якихось кардинальних змін щодо розташування техніки не помічено, а ось за кількістю - питання. Оскільки у зведенні за 2 лютого зазначалося, що з боку аеродрому рухалося кілька колон з вантажними машинами (з причепами) та мін. 4 ЗРК С-300/400 зс рф", - інформує Беларускі Гаюн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: білорусь передала росії під повний контроль аеродром “Зябрівка”, триває облаштування військової бази рф

Українські Національні Новини

Новини Світу