zrostannya-ukrayinskoyi-ekonomiki-mozhe-spovilnitisya-minfin

Зростання української економіки може сповільнитися - Мінфін

 • 9711 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Зростання напруги на сході України, ускладнення доступу країн до міжнародних ринків капіталу, зниження цін на сировинних ринках й уповільнення темпів росту економіки ЄС можуть призвести до зменшення економічного зростання у порівнянні із прогнозованими урядом 3%. Про це свідчать дані Макроекономічного огляду і прогнозу Міністерства фінансів, передає УНН.

"Ключові макроекономічні ризики для негативного сценарію у 2019 році – це зростання напруги на сході України, подальше ускладнення доступу країн до міжнародних ринків капіталу, глобальне зниження "апетитів інвесторів до ризику", зниження цін на ринках металів та агропродукції, уповільнення темпів економічного зростання країн ЄС", - йдеться в огляді.
Як зазначили автори огляду, ці фактори збільшують імовірність недосягнення прогнозованого економічного росту на цей рік в 3%.

"Як наслідок у 2019 році існує більша ймовірність відхилення від офіційного прогнозу в бік зниження, ніж збільшення", - зазначили в Мінфіні.

Нагадаємо, за словами президента Петра Порошенка, економічне зростання цього року становитиме 3,4% ВВП, що стане рекордним за останні 8 років.

Зростання внутрішнього валового продукту України у 2019 році очікується на рівні 2,9%. Такий прогноз надав Світовий банк.

Українські Національні Новини

Економіка