zs-frantsiyi-sproba-rosiyi-zavoyuvati-donbas-mozhe-vidbutisya-v-nayblizhchi-10-dniv

ЗС Франції: спроба рф "завоювати" Донбас може відбутися в найближчі 10 днів

 • 142736 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Російські військові готуються до "великомасштабного наступу" на сході України найближчими днями. Про це заявив у середу офіційний представник французького військового штабу, полковник Паскаль Ланні, пише УНН з посиланням на CNN.

Цитата

"Протягом наступних кількох днів, днів 10 або близько того, росія може відновити свої зусилля, почавши великомасштабний наступ на Сході і півдні, щоб захопити Донецьку і Луганську області... або навіть просунутися до Дніпра, якщо це дозволять її можливості", — сказав Ланні журналістам.

Деталі

Прессекретар заявив, що російські сили наносили удари з повітря і бомбили територію України не тільки "для того, щоб послабити злагодженість української системи оборони, а й для того, щоб порушити українські логістичні переміщення і можливості", що пояснює "повне руйнування" аеропорту Дніпра.

Він також зазначив, що "на даному етапі не було значних успіхів у плані територіальних завоювань для російських військ на Східному фронті".

Нагадаємо

За даними Генштабу ЗСУ, станом на вечір 13 квітня, на Донецькому та Таврійському напрямках противник перебуває у готовності до наступальних дій. Продовжує зосереджувати основні зусилля на захопленні окремих кварталів міста Маріуполя і завдавати авіаційних ударів.

Ворог намагається проводити штурмові дії в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Рубіжне та Попасна.

Українські Національні Новини

Новини Світу