zsu-ne-dayut-okupantam-mozhlivosti-prosunutisya-v-napryamku-zaporizhzhya-golovnokomanduvach

ЗСУ не дають окупантам можливості просунутися в напрямку Запоріжжя - Головнокомандувач

 • 265945 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Збройні сили України не дають російським окупантам можливості просунутися в напрямку Запоріжжя та знищують ворога у передмісті Херсону. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата

"Ситуація на південному напрямку контрольована. Суттєво зменшена загроза з моря завдяки потопленню флагманського корабля Чорноморського флоту РФ. Проте небезпека висадження морських та повітряних десантів залишається", - написав Залужний.

Деталі

За його словами, у звʼязку з цим продовжуються заходи щодо зміцнення протидесантної оборони, у тому числі за рахунок матеріально-технічної допомоги країн-партнерів.

"Сили оборони стійко забезпечують захист Миколаєва від ймовірних спроб противника відновити наступ та знищують ворога у передмісті Херсону. Ми не даємо ворогу можливості просунутися в напрямку Запоріжжя. Триває героїчна оборона міста-героя Маріуполя. Командування Збройних Сил України вживає всіх можливих заходів для надання підтримки оборонцям міста. Зокрема, знищення десантного корабля “Саратов” у порту Бердянська зменшило ризик висадки десанту та вогневого ураження з моря", - повідомив Залужний.

Доповнення

Російські окупанти у Запорізькій області при черговому обстрілі використали фосфорні бомби, повідомив речник Запорізької ОВА.

Генштаб ЗСУ вранці 18 квітня інформував, що ворог проводив наступальні дії на Запорізькому напрямку.

Українські Національні Новини

Суспільство