zsu-znischili-schonaymenshe-6-ridkisnikh-radiolokatsiynikh-kompleksiv-rosiyan-britanska-rozvidka

ЗСУ знищили щонайменше 6 рідкісних радіолокаційних комплексів росіян - британська розвідка

 • 289982 переглядiв

КИЇВ. 31 березня. УНН. Збройні сили України ліквідували шонайменше 6 контрбатарейних комплексів російської армії “Зоопарк-1М”, які значно посилюють можливості на полі бою та дозволяють швидко знаходити і вражати ворожу артилерію. Про це йдеться у черговому звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Цитата

«23 березня 2023 року українські ССО оприлюднили кадри знищення російської контрбатарейного радару “Зоопарк-1М” на Донецькому напрямку. Таких систем порівняно небагато, але вони значно посилюють можливості на полі бою та дозволяють швидко знаходити і вражати ворожу артилерію. Однак, оскільки вони мають активний електромагнітний підпис, вони вразливі до виявлення та знищення. росія втратила щонайменше шість “Зоопарк-1М” і, ймовірно, залишилася дуже обмежена кількість в Україні. Відновлення парку контрбатарейних радіолокаційних засобів є ключовим пріоритетом для обох сторін. Проте, росія, ймовірно, матиме труднощі, оскільки системи залежать від поставок високоякісних радіолокаційних засобів та електроніку, що були порушені через санкції», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

24 березня стало відомо, що на Донецькому напрямку Сили спецоперацій у співпраці з підрозділом Сил оборони знищили ворожий радіолокаційний розвідувальний комплекс “Зоопарк-2”.

Українські Національні Новини

Війна