zsuvi-sprichineni-zlivami-zablokuvali-kilka-selisch-v-zakhidniy-avstriyi

Зсуви, спричинені зливами, заблокували кілька селищ в західній Австрії

 • 247125 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Рятувальники намагаються дістатися трьох сіл на заході Австрії в середу після того, як зсуви через сильний дощ перекрили туди доступ. Про це УНН пише з посиланням на The Local.

Деталі

Грози в ніч із вівторка на середу призвели до того, що струмки в гірському районі Філлах-Ланд у штаті Каринтія вийшли з берегів, викликавши зсуви з бруду та сміття, повідомила представник Червоного Хреста в штаті, що межує з Італією та Словенією.

"Три села були повністю відрізані... Армія та пожежники намагаються розчистити вулиці, щоб дістатися до сіл", - йдеться в повідомленні.

Наразі повідомлень про постраждалих не надходило, але передбачається, що кілька будинків пошкоджено.

В одному з заблокованих селищ, та інших місцях регіону всього за кілька годин випало стільки ж дощу, скільки за цілий місяць.

Schlimme Bilder aus #Arriach in #Kärnten, welches heute Nacht von mehreren Unwetterzellen getroffen wurde. Der Ort ist derzeit lt. ORF von der Außenwelt abgeschnitten und nicht durch die Einsatzkräfte erreichbar

Mario Kornberger @Kachelmannwettr @manu_bx @alpen_wetter pic.twitter.com/iLrZ7b2a3N

— Unwetter-Freaks (@MichaelHutter6) June 29, 2022

Доповнення

Як і скрізь у Європі, в Австрії з наступного тижня прогнозують спеку, і влада попереджає про високі температури та грози.

При цьому експерти попереджають, що ці явища є ще одним свідченням впливу зміни клімату.

Derzeit ist mit einer #Gewitter-linie vom Innviertel bis ins Mostviertel mit #Starkregen und #Sturmböen zu rechnen, am Nachmittag sorgte diese Linie in #Kärnten für schwere Sturmböen und vereinzelte Orkanböen. Das folgende Video zeigt den #Downburst in Villach (© Daniela Tissal) pic.twitter.com/Law8xq3y0d

— uwz.at (@uwz_at) June 28, 2022

Українські Національні Новини

Новини Світу