zusillya-magate-mayut-buti-spryamovani-na-deokupatsiyu-demilitarizatsiyu-ta-povernennya-zaes-pid-kontrol-ukrayini-mzs

Зусилля МАГАТЕ мають бути спрямовані на деокупацію, демілітаризацію та повернення ЗАЕС під контроль України – МЗС

 • 118026 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. У МЗС заявили, що всі зусилля МАГАТЕ мають бути спрямовані на досягнення деокупації, демілітаризації та повернення Запорізької АЕС під контроль України. Все інше не змусить рф припинити свою небезпечну гру. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, передає УНН.

Цитата

«Забезпечити ядерну безпеку на Запорізькій АЕС можливо лише після її деокупації, демілітаризації та повернення під контроль України. Всі зусилля МАГАТЕ мають бути спрямовані на досягнення цієї мети. Все інше не змусить росію припинити свою небезпечну гру», - написав Ніколенко у Twitter.

Доповнення

В МАГАТЕ повідомили, що розпочалися консультації зі створення зони ядерної та фізичної безпеки довкола Запорізької атомної електростанції.

В організації, посилаючись на генерального директор МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, вкотре наголосили, що ситуація довкола станції викликає занепокоєння.

Раніше Генеральний директор Міжнародного агентства з ядерної енергії Рафаель Маріано Гроссі закликав припинити обстріли Запорізької атомної електростанції, адже тільки це дозволить відновити електропостачання Енергодару та електростанції.

Українські Національні Новини

Політика