zustrich-baydena-i-putina-mozhe-vidbutisya-nayblizhchimi-tizhnyami-blinken

Зустріч Байдена і Путіна може відбутися найближчими тижнями - Блінкен

 • 20731 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. У США розраховують на зустріч президента Сполучених Штатів Джо Байдена і президента Росії Володимира Путіна у майбутні тижні. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час пресконференії в Рейк'явіку, пише УНН.

Цитата:

"Як ви знаєте, є пропозиція про зустріч президентів Байдена і Путіна. Ми очікуємо, що це станеться в наступні тижні. Я вважаю важливою можливість обговорювати знову питання обличчям до обличчя", - зазначив Блінкен.

Про зустріч Байдена і Путіна

13 квітня Байден під час телефонної розмови вперше запропонував Путіну провести російсько-американський саміт на території “третьої країни”. Саміт може пройти на території однієї з країн ЄС, говорили в Кремлі.

4 травня Байден заявив, що “сподівається і чекає” зустрічі з Путіним в червні. У першій половині місяця у американського лідера запланована перша закордонна поїздка як глава держави, він відвідає Великобританію і Бельгію.

Помічник президента Росії Юрій Ушаков також вказував, що саміт Путіна і Байдена може пройти в червні. “Називають червень, навіть є конкретні дати”, — зазначив він, проте точні дати розкривати не став.

Видання Politico, посилаючись на колишніх американських офіційних осіб і аналітиків, повідомляло, що саміт президентів Росії і США може пройти в таких містах, як Рейк’явік, Прага, Любляна і Баку.

Зокрема, 11 травня Байден підтвердив намір зустрітися з Путіним після кібератаки.

Українські Національні Новини

Новини Світу