zustrich-glav-mzs-krayin-normandskoyi-chetvirki-planuyetsya-za-misyats-pristayko

Зустріч глав МЗС країн "нормандської четвірки" планується за місяць - Пристайко

 • 13124 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Зовнішньополітичні відомства Німеччини та України розглядають можливість зустрічі міністрів країн "нормандської четвірки" за місяць. Про це сказав міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, відповідаючи на запитання журналістів в кулуарах форуму "Age of Crimea 2020 - Час Криму", передає кореспондент УНН.

"Ми міністрами закордонних справ всіх чотирьох країн плануємо зустріч також для підготовки зустрічі у "нормандському форматі". Вона (зустріч – ред.) може бути тоді, коли ми побачимо певний прогрес, заради якого ми зберемось. Ми планували з німецьким колегою десь за місяць. Для цього зберемо міністрів Росії і Франції, всі разом зустрінемось, зможемо зрозуміти, як ми просуваємось вперед і що готуємо лідерам для зустрічі", - сказав міністр.

З його слів, станом на сьогодні, конкретних вимог для зустрічі Росія не висуває.

"Разом з тим, називається відсутність прогресу на всіх напрямках, які були обговорені лідерами. Але ми про це теж кажемо, і хотіли б, щоб Росія якраз і почала це виконувати для того, щоб ми могли зустрітись", - додав Пристайко.

Він також розповів про плани щодо наступної зустрічі лідерів, яка може відбутись у Берліні.

"Зараз ми сподіваємось, ще до зустрічі, напевно, в Берліні, ми зможемо повернути ще більше наших людей. Це відкриє шлях до поступок на інших треках", - зазначив очільник МЗС.

Як повідомлялося раніше в УНН, у МЗС РФ вважають, що плани провести нормандський саміт у квітні - це "побажання Києва".

Українські Національні Новини

Політика