zustrich-trampa-i-si-tszinpina-na-polyakh-samitu-g20-trivala-2-5-godini

Зустріч Трампа та Сі Цзіньпіна на полях саміту G20 тривала 2,5 години

 • 7978 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Зустріч президента США Дональда Трампа з головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном на полях саміту G20 в Аргентині тривала дві з половиною години. Про це інформує УНН із посиланням на прес-службу Білого дому.

В даний час адміністрація США не наводить подробиць переговорів. Раніше прес-служба Білого дому інформувала, що в зустрічі з американської сторони також братимуть участь міністр фінансів Стівен Мнучін, держсекретар Майкл Помпео, керівник апарату співробітників Білого дому Джон Келлі, помічник президента з національної безпеки Джон Болтон, представник США на торгових переговорах Роберт Лайтхайзер, старший радник президента Джаред Кушнер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абе попросив Сі Цзіньпіна скасувати заборону на імпорт, введений після аварії на Фукусімі

Перед початком робочого обіду Трамп заявив, що його особисті відносини зі Сі Цзіньпіном допоможуть країнам укласти нову торговельну угоду.

Раніше у п’ятницю президент Трамп заявив на саміті “Великої двадцятки” у Буенос-Айресі, що бачить позитивні зрушення у переговорах із головою КНР Сі Цзіньпіном та укладенні такої угоди, яка б врегулювала нинішній торговельну суперечку між двома країнами.

Переговори США і КНР із питань торгівлі були припинені у середині вересня, коли була скасована поїздка китайської делегації на чолі з віце-прем’єром Держради Лю Хе в Вашингтон у відповідь на введення адміністрацією Трампа підвищених мит на імпорт з Китаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сі Цзіньпін закликав лідерів держав БРІКС протистояти протекціонізму

З 24 вересня в США вступили в силу мита в розмірі 10% на ввезені з КНР товари, загальна вартість яких оцінюється в 200 млрд доларів. Китай відповів митами в розмірі від 5% до 10% на імпорт з США на суму 60 млрд доларів. Трамп при цьому висловив намір приступити до нового етапу реалізації обмежувальних заходів, а якщо Пекін вирішить піти на відповідні кроки, ввести додаткові тарифи стосовно китайських товарів і послуг. Раніше президент США також заявив, що його адміністрація вивчає питання про введення 25-відсоткового мита на імпорт легкових машин для захисту американської автомобільної промисловості.

Українські Національні Новини

Новини Світу