zustrichayte-u-nedilyu-navalniy-pislya-otruyennya-taki-povertayetsya-do-rosiyi

"Зустрічайте у неділю": Навальний після отруєння таки повертається до Росії

 • 14384 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Російський опозиційний політик Олексій Навальний, який з кінця літа перебував на лікуванні у Німеччині після отруєння у РФ, за оцінкою експертів, речовиною "Новачок", заявив, що повертається до Росії вже у неділю, 17 січня, передає УНН.

"Питання "повертатися чи ні" переді мною не стояло ніколи. Просто тому, що я не виїжджав. Я опинився в Німеччині, приїхавши туди в реанімаційній коробці. 17 січня, в неділю, я повернуся додому рейсом "Перемоги" ("Победа", "дочка" часткового державного російського "Аерофлоту" - ред.). Зустрічайте", - написав Навальний у Twitter.

Як повідомляв УНН, російському опозиціонеру Олексію Навальному стало погано 20 серпня під час перельоту з Томська до Москви. Літак екстрено посадили в Омську, де опозиціонера госпіталізували. Омські лікарі провели низку аналізів і прийшли до висновку, що це не є отруєнням. 22 серпня Навального перевезли на лікування до Німеччини. Після цього його ввели у штучну кому.

2 вересня офіційний представник уряду Німеччини заявив, що в організмі російського опозиціонера Олексія Навального знайшли сліди отрути з групи "Новачок", а вже 7 вересня опозиціонера вивели із коми.

23 вересня Навальний був виписаний зі стаціонару берлінської клініки "Шаріте", де він провів 32 дні.

Експерти у Німеччині, а потім і інших країнах також прийшли до висновку, що Навальний був отруєний речовиною з групи "Новачок". Країни ЄС закликали Москву провести розслідування того, чого сталося. Вони також ввели санкції проти російських чиновників, які, на їхню думку, могли бути причетними до замаху на Навального.

Українські Національні Новини

Новини Світу